dilluns, 30 de març del 2009

Memòria històrica a Borriana


El passat mes de gener es va presentar a l'antiga presó de Borriana el llibre La repressió franquista al País Valencià: Borriana i Manises, de Teresa Armengot, Joan Lluís Porcar i Ricard Camil Torres.
Una setmana abans es va inaugurar una exposició amb panells informatius sobre les víctimes de la repressió franquista a les comarques de Castelló.
L'acte el va organitzar el Col·lectiu Escletxa de Borriana, que ja l'any 2008 havia aconseguit que més de cent persones ompliren una petita aula del CMC La Mercé de Borriana (l'antiga presó), l'únic lloc 'lliure' en aquells moments. L'esglai dels responsables del CMC que al mateix dia i hora inaugurava una exposició a la planta baixa, degué ser monumental.
Conferència 2008
Per a aquestes jornades de gener, l'administració del local va considerar oportú cedir a Escletxa l'espai del claustre; això sí, l'equip de so també el va haver de posar el col·lectiu.  Com a contrapartida, la presentació es va haver de fer un dijous, els divendres, ja se sap, estan tots ocupats. Aquell divendres, com l'anterior, com el següent, hi havia contacontes. 
 Gener 2009
Algunes coses no canviaran mai.  Això deuen pensar.