dimecres, 6 de maig del 2009

L'escut feixista

El passat 20 de novembre de 2008 la Delegació del Govern va fer tots els possibles per tapar -en compliment de la Llei de la Memòria Històrica- l'escut feixista que hi ha a la porta de Correus (dic hi ha, perquè encara hi és). Era una data assenyalada, atès que el mateix dia de l'any 1975 va morir oficialment el dictador i el 1936 van matar joseantonio. Però no va poder ser.

El regidor de via pública, quina casualitat, estava 'per allí' en aquells moments i amb la llei a la mà, va dir que no, que no es podia. Vaja quin zel per la legalitat i el compliment de les ordenances mostren algunes vegades els regidors! Hi ha qui diu que altres perdonen multes. La cosa és que no hi havien demanat permís. No havien de tallar el carrer, però la llei, en esta ocasió, s'havia de complir al peu de la lletra.
El dia 24, doncs, va ser el dia. Amb tots els permisos, les pòlisses, etc.
L'àguila continua allí, on va voler el govern franquista i on han acceptat que hi estiga tots els ajuntaments democràtics. Millor hauria sigut desmuntar la porta completa i portar-la al museu, però ja se sap que els que manen no estan per aquestes feines, i a més, quien tuvo, retuvo.

 
Els cronistes locals, al seu torn, van amagar el cap sota l'ala, fent esforços per demostrar que l'escut no era feixista... ni tampoc franquista.  També es van al·legar motius heràldics... qualsevol cosa menys admetre l'obvietat de l'escut
Els lletraferits oficials, no han dit res, que se sàpia, encara sobre aquest assumpte. Al capdavall ara ja tenen la o, que era el que volien, o no?