dijous, 23 d’abril del 2009

Dia del llibre a Borriana i més coses



Roda de premsa per a anunciar la tirallonga d'activitats programades pel magnífic per al dia del llibre.  Molta gent a la taula. A banda dels actes propis, presentacions de llibres i fira del llibre, enguany, una novetat: la fira de la flor natural, o alguna cosa així. No acabe de trobar-hi cap relació -per més que hagen volgut lligar-ho amb la rosa i el llibre, imagine que alguna cosa ha tingut a veure la crisi... de les creus de maig. A banda, és clar, de l'afer del regidor del ram, que penja d'un fil. Misteris de la cultura local, i prou.




S'anuncia la projecció d'un curt Amb l'aigua al collun documental sobre la construcció del port de Borriana. Res a veure, tampoc, amb la festa del llibre...

L'acte en qüestió s'emmarca en el setanta-cinc aniversari de la mort de Chicharro. Quin cacau!

Després una taula redona. Sembla que el sector chicharrià dur domina. Difícil serà, doncs, que no es convertisca en un (altre) acte d'exaltació al diputat cunero. Difícil serà, doncs, que es valoren en justa mesura les altres aportacions a la construcció del port que es van fer des de Borriana, València o Madrid.




Encara sort que el regidor de cultura no ha aprofitat l'ocasió per mostrar al poble a la porta de l'església les butaques velles (que va portar personalment de Madrid) on Chicharro i tota la seua llarga descendència han assegut el cul.

Si continuem així, tot arribarà.