dijous, 30 d’abril del 2009

Medalla de la ciutat de Castelló

Primer va ser l'Ajuntament de València, després el de Borriana i ara tocava Castelló de la Plana.

El PSOE ha demanat als tres ajuntaments que retiren les medalles, títols i honors que els ajuntaments franquistes van concedir graciosament al dictador.

Ho fan d'acord amb la Llei de la Memòria Històrica, una llei de l'Estat que se suposa que afecta tots els ajuntaments. Una llei que el PP en altres ciutats ha assumit i ha retirat escuts i títols, com a Toledo. Una llei que el PP del País Valencià ignora.

Setanta anys després de finalitzar la guerra civil, aquests ajuntaments passaran a la història com valedors del franquisme.




A Castelló demanen també que retiren les medalles a José Antonio i Pilar Primo de Rivera, Fernando Herrero Tejedor y los generales Aranda, Abriat i Serra.

Ni a València ni a Borriana el PP ho ha permès, emparant-se en raons peregrines.

Ara, a Castelló el regidor socialista Pep Grau insta l'alcalde a 'llevar-se la careta postfranquista i posar-se la demòcrata'.


No, no és una careta.


Actualitzación 01/05/2009


El resultat de la votació
 Franco sigue ostentando la medalla de oro, su cuñado, Ramón Serrano Suñer, es hijo adoptivo y alcalde perpetuo de Castellón. También mantiene la medalla de oro al general Abriat, quien es considerado hijo adoptivo, y alcalde honorario. El cuarto alto cargo franquista que todavía goza de reconocimiento es el falangista Fernando Herrero Tejedor, que fue secretario general del Movimiento y es hijo predilecto, alcalde honorario, y tiene la medalla de oro de la ciudad. Los generales franquistas Aranda y Enrique Serra también tienen la consideración de hijos predilectos de Castellón, y Pilar Primo de Rivera, hermana del líder de la Falange, José Antonio, ostenta la medalla de oro de la ciudad.

No, no és una careta.